Sauber springt dankzij Felipe Nasr over Manor: “Dit voelt als een overwinning”

Felipe Nasr heeft er met zijn indrukwekkende puntenfinish voor gezorgd dat Sauber in het constructeurskampioenschap over Manor springt. Levensbelangrijke punten voor Sauber, dat nu mogelijk in plaats van Manor zijn deel van de pot met prijzengeld mag claimen.

“Het was verbazingwekkend, het was zoals een droom die uitkomt. Ik kon geen betere manier bedenken om deze twee punten te behalen dan tijdens mijn thuisrace,” zei Nasr na afloop van de race. “Het was voor iedereen een moeilijke race met moeilijke omstandigheden. Ik slaagde er echter in om de wagen op de baan te houden en enkele snellere wagens achter mij te houden.”

Uiteraard was Nasr dolblij met zijn puntenfinish. Het was al enige tijd gelden dat hij nog eens in de punten finishte. Vooral voor Sauber waren het levensbelangrijke punten. De Zwitserse renstal behaalde haar eerste punten van het seizoen en springt zo over Manor naar de tiende plaats in het constructeurskampioenschap.

En dat is extreem belangrijk want enkel de eerste tien teams mogen in de pot met prijzengeld graaien. Het verschil tussen de tiende en elfde plaats draait om heel wat miljoenen prijzengeld. Voor het Sauber F1 team was dit naast een mogelijke financiële voltreffer ook eindelijk de mentale opsteker die het zo hard nodig had.

“Het is al enige tijd geleden dat ik mijn laatste punten in de Formule 1 behaalde. Het voelt fantastisch, dit voelt als een overwinning. We zaten in een ongelooflijk moeilijke situatie en ik heb het gevoel dat we dit verdienen. Het voelt zeker en vast aan als een boost,” besluit Nasr.

Nasr is nog niet zeker van een racezitje in 2017. De Braziliaan toonde in de regen dat hij meer dan behoorlijk kan presteren onder loodzware omstandigheden en dit met een minder goede wagen. Mogelijk heeft de Braziliaan zich dankzij zijn puntenfinish nu verzekerd van een racezitje bij Sauber in 2017. Veel zal daarbij afhangen van het financieel plaatje.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print