Sauber staat komend seizoen op de F1-grid

Na maandenlange geruchten en speculaties heeft Sauber vandaag eindelijk te horen gekregen dat het een gridplaats heeft voor het seizoen 2010.
BMW besloot om de F1 vaarwel te zeggen en daarop kocht Peter Sauber zijn belang, dat hij een aantal jaar geleden verkocht aan BMW, opnieuw over van de Duitse autoconstructeur. Dit betekende echter nog niet dat Sauber in 2010 aan de start zou kunnen verschijnen. Er volgden weken van onzekerheid, maar Peter Sauber heeft nu eindelijk te horen gekregen dat zijn renstal aan de start mag verschijnen.

Sauber verloor eerder dit jaar de kans om aan de start te verschijnen doordat Lotus de dertiende gridpositie verkreeg. Door het vertrek van Toyota kreeg Sauber een nieuwe kans op een plaatsje op de grid en die is nu dus ook toegewezen aan Sauber. Vandaag volgde dan ook een officiële mededeling van de FIA waarin het bevestigd dat Sauber de gridpositie krijgt.

“De FIA heeft BMW Sauber AG aangeschreven om te melden dat hun aanvraag voor een plaats op de F1-grid van 2010 is goedgekeurd,” luidde het bij de FIA.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}