Schumacher: “Banden mogen ons geen parten meer spelen”

Michael Schumacher verklaarde gisteren dat Mercedes gedurende de resterende wedstrijden geen last meer zou mogen ondervinden van het gedrag van de banden.
image

Tijdens de afgelopen wedstrijd ging het opnieuw matig goed voor de rijders van Mercedes GP. Veel supporters zijn van mening dat Nico Rosberg ook dit seizoen de absolute bovenhand heeft over Michael Schumacher. Toch was het Rosberg die opnieuw plaatsen verloor tijdens de Duitse GP. En dat overkwam hem dit seizoen al zeer vaak.

Michael Schumacher daarentegen maakte opnieuw meerdere plaatsen goed. Al doet Rosberg het telkens beter gedurende één ronde in de kwalificatie. In Duitsland moesten zelfs beide rijders de Force India van Adrian Sutil laten voorgaan. Die laatste zit dan ook nog eens met een hoofd vol zorgen. De lust naar champagne zal bij deze Duitser niet snel weer opkomen.

De MGPW02 werd uiteraard ook voorzien van een gelijkaardig uitlaatsysteem als dat van Red Bull Racing. Ook de geblazen diffuser is veelbelovend naar de komende races toe. Vooral de bandenslijtage zou volledig onder controle zijn.

“Het team heeft opnieuw een belangrijke vooruitgang weten te boeken. Vooral het probleem met de bandenslijtage zou nu verholpen moeten zijn. Op de Nurburgring lagen de temperaturen nogal laag en werden de banden gelukkig niet snel warm. Daar ondervonden we opvallend minder problemen. Normaal zijn de banden ons zwakke punt. Met de nieuwe updates zouden die zorgen van de baan moeten zijn. De bandenslijtage is voor ons een aandachtspunt tijdens de komende wedstrijd. Ik weet wel niet zeker of dit nu ook daadwerkelijk ons grootste probleem was”, aldus de zevenvoudig wereldkampioen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print