Volkswagen in 2018 in de Formule 1?

Komt Volkswagen dan toch naar de Formule 1? Na jarenlange geruchten verklaart de Duitse autoconstructeur dat het alsnog een eventuele instap in de Formule 1 overweegt.
De geruchten over Volkswagen en de Formule 1, ze houden al jarenlang aan. Meer zelfs, als er de voorbije jaren één zekerheid was in de Formule 1 dan is het wel dat er ieder jaar geruchten zijn over de mogelijke komst van Volkswagen.

Volgens de laatste verklaringen van Wolfgang Duerheimer, het hoofd van de motorsportafdeling van Volkswagen, is 2018 eventueel het juiste moment om in de Formule 1 te stappen.

“Ik kan me inbeelden dat we ons in 2018 engageren voor de Formule 1, wanneer we ons vooraan in onze industrie bevinden,” zei Wolfgang Duerheimer tegenover het magazine Auto Motor und Sport. “We hebben voldoende merken in ons gamma die daarvoor in aanmerking komen.”

De Volkswagen groep beschikt inderdaad over heel wat merken: Naast Volkswagen is er uiteraard Audi maar daarnaast omvat de groep ook Skoda, Seat, Porsche, Bugatti en Lamborghini.

Volgens eerdere geruchten zou eventueel voor Porsche gekozen worden. De vraag is natuurlijk of Volkswagen voor een deelname als team of als motorenleverancier zou kiezen. Eerdere uitlatingen lieten immers uitschijnen dat Volkswagen binnen enkele jaren mogelijk eerst motorenleverancier zou willen worden.

Er werd destijds echter aangehaald dat er eerst meer duidelijkheid en stabiliteit in de Formule 1 moest zijn. Vooral de reglementen zouden niet om de haverklap mogen veranderen. Wordt ongetwijfeld vervolgd …
a:1:{s:9:”file_name”;s:25:”volkswagen_das_auto_2.jpg”;}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:23:”volkswagen_headline.jpg”;}
Komt Volkswagen dan toch naar de Formule 1? Na jarenlange geruchten verklaart de Duitse autoconstructeur dat het alsnog een eventuele instap in de Formule 1 overweegt.