Sauber verlengt contract rijders tot 2012

Kamui Kobayashi en Sergio Perez zullen ook volgend jaar nog voor Sauber rijden. De twee hebben vandaag hun contract met het Zwitserse team verlengd. De twee presteerden dit seizoen niet slecht en Sauber staat momenteel zesde bij de constructeurs.
“We zijn zeer tevreden over onze rijders.” zegt teameigenaar Peter Sauber. “Kamui heeft zich zeer goed ingewerkt dit jaar. Ook al is het nog maar zijn tweede volledig seizoen, hij heeft verantwoordelijkheden opgenomen die meestal door meer ervaren rijders genomen worden.”

“We zijn zeer tevreden over hen, zowel op sportief als op persoonlijk gebied. We hadden een optie op hem voor 2012 en er was geen twijfel dat we die gingen gebruiken.”

Sergio Perez had bij aanvang van het seizoen al een langdurig contract getekend met het team. Toch weet iedereen dat er in de formule 1 heel wat kan door de macht van het geld, maar Sauber bevestigd toch dat de Mexicaan ook volgend jaar voor hem zal rijden.

“Sergio Perez heeft gedaan wat van een rookie verwacht kan worden.” vervolgt Sauber. “Vanaf de eerste race liet hij al zien dat hij niet alleen snel maar ook constant kan zijn. Na zijn crash in Monaco bleek ook dat hij met lastige situaties kan omgaan.”

“We hadden al vanaf het begin een contract dat verder reikte dan 2011. Met een rookie houdt zo’n verbintenis toch altijd een zeker risico in maar het was het dus waard.”

“Natuurlijk is het leuk om constant te kunnen rijden.” reageert Perez zelf. “Nu kan ik mij samen met mijn ingenieur voorbereiden op mijn tweede seizoen in de formule 1. Ik zal me ook moeten richten op goede prestaties, maar ik ben wel toe aan de zomerstop na de drukke periode na mij crash.”

Ook reserverijder Esteban Gutierrez zal bij het team blijven. De Mexicaan rijdt dit jaar in de GP2 na zijn titel in de GP3 vorig jaar. Hij behaalde er ook al zijn eerste zege.

“Estaban zal de formule 1 ingaan als hij daar klaar voor is. We houden hem al in de gaten sinds 2010 en we zullen zijn weg naar de koningsklasse blijven volgen en steunen.”

De zitjes voor volgend jaar worden ondertussen schaars want Ferrari, McLaren en Mercedes lieten ook al blijken hun rijders te willen behouden. Timo Glock tekende bij Virgen bij en dat zal Mark Webber waarschijnlijk ook wel doen bij Red Bull. Hopelijk blijft er een zitje over voor Jerome D’amrosio (momenteel bij Virgin).
a:1:{s:9:”file_name”;s:98:”dXBsb2Fkcy9hc3NldHMvMDEzODQyOWMwMjUyOWUxMzg2YTkyODFkMzEyZTE2M2FlZjZjNjMxNC5qcGc_597_402_1_1_70.jpg”;}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:31:”sauber_rijders_bevestigd201.jpg”;}
Kamui Kobayashi en Sergio Perez zullen ook volgend jaar nog voor Sauber rijden. De twee hebben vandaag hun contract met het Zwitserse team verlengd.

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print