Schumacher bevoordeeld door overstap naar Pirelli?

Pirelli heeft laten weten dat het haar ontwerp van de voorbanden sinds de test in Abu Dhabi eind vorig jaar heeft aangepast.
Eerder gaf Felipe Massa reeds te kennen dat hij hoopt door de overstap van Bridgestone naar Pirelli opnieuw beter te presteren. De Braziliaan liet weten dat hij bij zijn test vooral meer grip had met de voorbanden.

Blijkbaar heeft Pirelli sinds de test eind vorig jaar nog enkele aanpassingen aan het ontwerp van de voorbanden gedaan waardoor er nog meer grip zou ontstaan. Dit zou in de kaart spelen van een zekere Michael Schumacher.

Paul Hembery legt uit wat er zoal gewijzigd is aan de voorbanden.

“Er werd ons gevraagd om een iets stevigere voorband te ontwikkelen, wat we ook gedaan hebben,” zei Paul Hembery tegenover Autosport.

“Men vroeg ons om de voorband te verbeteren zodat de rijders beter de bochten kunnen insturen. We denken dat we dit gedaan hebben en hebben ook een oplossing voor de problemen met de balans van de achterkant van de wagen. Nu is het afwachten hoe de banden reageren op de wagens die ontworpen zijn.”

Schumacher keerde in 2010 terug naar de Formule 1 maar kende daarbij een erg wisselvallig seizoen. De zevenvoudig wereldkampioen zou vooral problemen gehad hebben door zijn rijstijl die niet echt bij de huidige F1-bolides paste.

Michael had vooral problemen met de voorbanden. Deze zijn kleiner dan toen dat hij stopte bij Ferrari. Daardoor bieden ze ook minder grip, wat uiteraard een andere rijstijl vraagt. Schumacher heeft in 2010 heel wat geprobeerd maar in 2011 zou hij wel eens kunnen profiteren van de Pirelli’s. Die passen waarschijnlijk immers beter bij zijn rijstijl.
a:1:{s:9:”file_name”;s:18:”pirelli_logo_2.gif”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print