Schumacher: “Criticasters willen vooral geld verdienen met hun headlines”

Haas F1 team
Haas F1 team

Mick Schumacher kreeg dit seizoen al heel wat kritiek te verwerken, zeker na zijn twee zware crashes eerder dit seizoen. Na zijn eerste wk-punten verminderde de kritiek wat maar volgens Schumacher moeten zijn criticasters twee keer nadenken alvorens felle kritiek te uiten.

In Monaco en Saoedi-Arabië crashte Mick Schumacher telkens erg zwaar, er kwam ook naar verluidt felle kritiek van Haas-teambaas Guenther Steiner, althans als we de grote headlines in de diverse media mogen geloven. Schumacher zelf vindt de felle kritiek onterecht.

“Ik zou het appreciëren als er wat meer tijd wordt genomen om de feiten na te gaan,” aldus Schumacher tegenover ‘Motorsport.com’.

“Er wordt gefocust op het schrijven van headlines. Ik begrijp dat er geld moet verdiend worden en dat ze daarvoor aantrekkelijke headlines willen.”

Schumacher probeert naar eigen zeggen verder te timmeren aan zijn carrière in de Formule 1, ook al zijn er steeds meer twijfels over een eventuele contractverlenging bij het Haas F1 team.

“Ik weet waartoe ik in staat ben, ik weet wat ik waard ben,” vertelt Schumacher. “Ik probeer gewoon mijn best te doen en normaal is het beste waartoe ik in staat ben goed genoeg om goed te presteren.”

“In ieder kampioenschap waaraan ik in de junior-raceklassen heb deelgenomen was ik in staat om eerste of tweede te eindigen. Ik zie geen enkele reden waarom ik dat niet in de Formule 1 zou kunnen.”