Schumacher: “De luchthaven van Singapore ken ik, het circuit niet”

Haas F1 team
Haas F1 team

Voor Mick Schumacher wordt de GP van Singapore een compleet nieuwe race en een compleet nieuwe uitdaging, al is Schumacher er ooit al wel geweest.

“Singapore is zeker en vast een speciaal racecircuit en ik kijk er naar uit,” vertelt Schumacher in de preview van het Haas F1 team. “Maar tot nu toe ben ik nog maar één keer in Singapore geweest … en dat was de luchthaven voor een overstap, maar zelfs dat zag er geweldig uit!”

“Ik kijk er enorm naar uit om het circuit zelf te ervaren. Er zijn veel mensen die zeggen dat het erg zwaar is, onder andere door de vochtigheid maar ook omwille van de karakteristieken van het circuit. Laat ons zien hoe het gaat.”

Voor Mick Schumacher wordt het ongetwijfeld opnieuw een erg uitdagend raceweekend. De minste fout wordt afgestraft, maar tegelijkertijd moet Mick Schumacher zich ook zien te bewijzen, hij is immers nog steeds niet zeker over een racezitje volgend seizoen.

Ter voorbereiding van de race in Singapore bracht ook Schumacher heel wat uren door in de F1-simulator maar ook die kan uiteraard onder andere de vochtigheid en warmte niet repliceren, laat staan de jet lag die je ervaart.”

“Ik denk dat ik me er goed aan kan aanpassen omdat ik dat meestal doe. Ik eet wanneer ik honger heb, ik heb niet echt nood aan vaste tijdstippen om iets te doen, dat is makkelijk!”

“Ik weet niet wat de beste voorbereiding voor mij is maar uiteindelijk verschilt de voorbereiding voor de verschillende races niet zoveel.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022