Schumacher: “Ik won vier keer in Australië”

Michael Schumacher gaf de voorbije dagen geen duidelijk antwoord op de vraag of de recentelijke woorden van Fernando Alonso weldra tot de werkelijkheid zullen behoren. Alonso beweerde namelijk dat Schumacher een grote kanshebber om de wereldtitel zou zijn.
We vallen eventjes in herhaling. Fernando Alonso is er fier op zijn wereldtitels te hebben veroverd in het tijdperk dat ene Schumacher nog in het rood gekleed ging. Alonso is vast ook niet vergeten dat hij op een zeker ogenblik zijn voorsprong met zowat 30 punten zag inkrimpen doordat Schumacher destijds sterk wist terug te komen. Een bijzondere prestatie op wat misschien toen al zijn oude dag geworden was. Zo voelde hij zich waarschijnlijk ook, aangezien hij in 2006 voor zijn pensioen opteerde. Fernando Alonso is momenteel de enige rijder die werkelijk duels moest aangaan met de Duitser om zichzelf van de titel te verzekeren. Enkel Rubens Barrichello kwam ooit in de buurt maar kreeg nooit de kans zich te onderscheiden.

In 2011 nog steeds geen voorkeursbehandeling? Integendeel, de druk is opnieuw gestegen. Mercedes wil het avontuur zien omgezet worden in resultaten. We weten wel dat het net die druk is die Schumacher nodig zal hebben. Vroeger presteerde de inmiddels zevenvoudig wereldkampioen telkens opvallend beter onder hoge druk. Mogelijk is Alonso zich daarvan ook bewust en deed hij daarom vroegtijdig zijn merkwaardige uitspraak. Of wat merkwaardig mag lijken?

“Ons harde werk zal de komende weken onze positie moeten aantonen. Vanaf dat ogenblik weten we wat eventueel nog nodig is om vooraan mee te strijden. De F1 staat sowieso nooit stil. Ik voel me erg goed binnen het team. De samenwerking in 2010 heeft ons werk tijdens deze winterstop al opvallend weten te bevorderen. Ik verwacht dat we een sterk weekend zullen kennen in Melbourne. Gelukkig ken ik er mooie momenten uit het verleden en keer ik dus graag terug naar dit circuit. Ik wist hier vier keer te winnen”, aldus de Duitse legende.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print