Sebastian Vettel: “De competitie en spanning mis ik het meeste”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Viervoudig F1-kampioen heeft nu ondertussen ongeveer een half jaar de Formule 1 verlaten. Tijd om een balans op te maken over zijn ‘nieuw leven’.

Jarenlang stond Sebastian Vettel zijn leven bijna volledig in het teken van de Formule 1 maar daaraan kwam eind vorig jaar dus verandering. Toch blijft ook Vettel een passie hebben voor de Formule 1 als sport. Meer zelfs, deze zomer zal Vettel opnieuw achter het stuur kruipen van een F1-bolide.

Vettel is echter ook blij dat hij meer tijd kan doorbrengen met zijn familie en vrienden, dat hij een meer ‘normaal’ leven kan hebben. Gezien de erg drukke en lange F1-kalender valt dat alleen maar te begrijpen.

“Na zo’n lange tijd bezig te zijn geweest met racen beleef ik nu voor het eerst een normaal leven,” vertelde Vettel tegen ‘Bild’. “Het vergde wat tijd om eraan te wennen. Ik heb vooral genoten van de tijd met mijn kinderen.”

“In het begin was het erg vreemd om niet in de Formule 1 te zijn. Maar ik ga er goed mee om en volg de sport met veel interesse.”

“Tot dusver ben ik best tevreden met mijn beslissing. Wat ik het meeste mis is de competitie en de spanning. Ik laat mezelf inspireren, ik kijk veel rond, ik verzamel ideeën. Laat ons zien waar het eindigt.”