Sebastian Vettel geeft na zevende plaats verklaring voor frustraties over de boordradio

Na een strategische wanhoopspoging, en letterlijk ‘alles of niets’ te doen, is Sebastian Vettel erin geslaagd om de zevende plaats te behalen. Er ging echter ook veel aandacht naar de frustraties die Vettel uitte over de boordradio.


“Het was redelijk simpel, we hadden niets te verliezen,” zei Vettel na afloop van de race. “We reden op P11 en we hadden een andere strategie waardoor we de wagens voor ons duidelijk aan het bijbenen waren.”

“Ze gingen binnen voor hun tweede pitstop maar ik was niet gehaast om hen bij te benen aangezien ik mijn banden aan het managen was.”

Vervolgens uitte Vettel de nodige kritiek en frustraties over de boordradio. Volgens Vettel was dat door de besluiteloosheid van het team wat de strategie betrof.

Ferrari vroeg aan Vettel immers initieel om te pushen, om vervolgens enkele ronden later aan de Duitser te vragen of hij eventueel een éénstopper voor mogelijk zou houden.

“Ik werd vervolgens gevraagd om te pushen, wat ik ook deed, en dan werd er me gezegd dat ik het einde van de race moest halen, of er werd me dat althans gevraagd.”

“Ik zei: ‘Wel, dat hadden jullie drie ronden ervoor kunnen vragen want ik heb dat enkele keren gevraagd, wat ons ’target’ was, hoe lang we op de banden wilden doorgaan. Ik had dan beter mijn banden kunnen managen’.”

Vettel liet vervolgens weten dat hij het ging proberen maar de Duitser moest echt tot het uiterste gaan om als zevende over de finish te rijden.

“De laatste vijf ronden waren zeer, zeer moeilijk. Het heeft eerlijk gezegd geholpen dat we op een ronde gezet werden. Dat is niet altijd het geval maar vandaag wel.”

“We hebben duidelijk een risico genomen maar we hadden niets te verliezen en het loonde. Het was zeker niet het plan voor aanvang van de race.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner