Sebastian Vettel geniet van eerste punten in Monaco: “Een belangrijke dag voor ons allemaal”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Na een wat valse start bij zijn nieuwe team slaagde Sebastian Vettel in Monaco er toch in om de eerste punten in de kleuren van Aston Martin binnen te halen.

Sebastian Vettel heeft er een prima GP van Monaco op zitten, de prestigieuze race die hij in 2011 en 2017 nog wist te winnen . Op zaterdag wist hij tijdens de kwalificaties zijn Aston Martin naar een zevende plaats op de startgrid te sturen en door een goede strategie kon hij zowel Lewis Hamilton als Pierre Gasly de loef afsteken en de race als vijfde beëindigen.

Voor Aston Martin was dat niet het enige goede nieuws want zijn teamgenoot Lance Stroll werd achtste, een mooie opsteker voor het team en het deed viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel zichtbaar deugd.

 “Het was een goede dag, ook om beide auto’s in de punten te hebben,” zei Vettel. “Daar hebben we op gewacht.

“Een heel belangrijke dag voor ons allemaal, voor het team en de jongens. Een goed signaal ook voor iedereen in de fabriek.”

“Monaco heeft altijd de potentie om een speciale race te worden en dit weekend was het onze beurt.”

Vettel hoopt nu dat zijn eerste puntenfinish het begin is van nog meer, te beginnen met de GP van Azerbeidzjan binnen twee weken.

“Het is een lang jaar,” zei Vettel. “Het was waarschijnlijk een kwestie van tijd. Vijfde is zeker een heel sterk resultaat voor ons.”

“We pakken de punten en hopelijk kunnen we in Bakoe net zo sterk zijn.

“Het is een stratencircuit, ook al is het van heel andere aard, want het is heel snel met één lange rechte lijn, maar we zullen zien wat we kunnen doen.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed