Sebastian Vettel: “Ik heb nog enkele jaren te gaan in de F1”

In de loop van 2020 leek Sebastian Vettel dicht bij een mogelijk F1-exit te staan maar uiteindelijk tekende Vettel een contract bij Aston Martin en verwacht hij nog enkele jaren door te gaan in de sport.


Met zijn 33 jaar behoort Sebastian Vettel ondertussen tot de oudsten op de startgrid van de Formule 1. Na zijn aangekondigd afscheid van Ferrari zag het er even naar uit dat hij zijn 34ste verjaardag niet als actief F1-piloot zou vieren maar een contract bij Aston Martin bracht daar verandering in.

“Ik ben redelijk rationeel op dat vlak,” aldus Vettel tegenover het ‘RACER’ magazine deze week. “Ik zie mezelf niet op mijn veertigste nog in de Formule 1.”

“Ik heb nog enkele jaren te gaan maar het zullen zeker geen tien jaar meer zijn, daar ben ik me van bewust.”

Toen bekend raakte dat Vettel eind 2020 de deur bij Ferrari achter zich dicht zou trekken begonnen de speculaties over een mogelijk F1-afscheid. Vettel besloot uiteindelijk echter om door te gaan en voor Aston Martin te gaan racen.

“Ik ben van het principe dat als de ene deur dicht gaat, dat er dan een andere deur opent,” blikt Vettel terug. “Het nam duidelijk wat tijd in beslag en er waren heel wat vragen over mijn toekomst en welke deur ik zou nemen.”

“Na wat ik in deze sport heb bereikt was er de tijd en de ruimte om even rustig te bekijken wat ik zou gaan doen.”

“Het was niet zo dat ik voor alle teams kon kiezen maar gewoon even nadenken over wat ik in de toekomst wenste te doen, of ik in de Formule 1 wilde blijven of niet. Ik nam vervolgens een beslissing en die opende een deur voor mij.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023