Sebastian Vettel is strijdvaardig: “Ferrari kan nog beter”

Sebastian Vettel eindigde de eerste twee oefensessies als zesde en tweede. Tijdens de tweede oefensessie was hij een dikke halve seconde trager dan Hamilton. Volgens Vettel is er echter nog meer van Ferrari op komst.

Tijdens de wintertests zag het er naar uit dat Ferrari over de snelste wagen beschikte, al blijft het uiteraard moeilijk om tijden van de wintertests te vergelijken. Wanneer Vettel gevraagd werd of de tijden van vandaag een betere representatie waren van de situatie antwoordt hij als volgt:

“Ik hoop niet dat dit onze plaats is maar we zullen zien. Vandaag is uiteindelijk niet belangrijk. Het is erg belangrijk maar niet wanneer je naar de uitslag van de sessie kijkt. Het is maar een rondetijd. Over het algemeen denk ik dat het goed zit,” aldus Vettel.

“We kenden tijdens de ochtend enkele kleine problemen waardoor we wat tijd verloren. Daardoor hadden we wat meer tijd nodig om op dreef te komen. Over het algemeen denk ik dat we ons nog kunnen verbeteren. De wagen voelt nog niet zo goed aan als dat het zou moeten. Ik heb er vertrouwen in dat we komende nacht verbeteringen kunnen uitwerken.”

Ferrari werd na de wintertests als favoriet voor het eerste raceweekend naar voor geschoven. Vettel probeert echter die druk af te houden.

“Van buitenaf vormt iedereen steeds zijn eigen mening, wat je hen ook vertelt, zo is het nu eenmaal. We waren overduidelijk tevreden met onze wintertests. De rondetijden zagen er goed uit maar dat betekent nog niet dat het hier veel betekent. Ik ben erg realistisch op dat vlak,” aldus Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022