Verstappen: “We zijn momenteel te traag”

Max Verstappen geeft toe dat Red Bull Racing momenteel nog te traag is, al hoopt hij wel dat daar tegen morgen nog verandering in komt.

Verstappen moest tijdens de tweede oefensessie tevreden zijn met de zesde tijd, op ongeveer anderhalve seconde van Lewis Hamilton. Tijdens zijn eerste run op de ultrazachte bandencompound ging Verstappen te breed waardoor de vloer van zijn RB13 beschadigd raakte.

Daarmee zat de sessie er meteen ook op voor Verstappen, die door de beschadigde vloer tijdens de tweede oefensessie slechts acht ronden kon rijden. Teamgenoot Ricciardo, die wel een sneller ronde op de ultrazachte bandencompound kon rijden, was eveneens meer dan een seconde trager dan Hamilton.

“We probeerden een betere balans te vinden maar momenteel zijn we simpelweg iets te traag. We moeten ons dan ook verbeteren,” aldus Verstappen. “Ik had wat onderstuur en ging van de baan, waardoor de vloer van de wagen beschadigd raakte.”

“Ik denk dat Mercedes opnieuw bijzonder snel is dus het zal moeilijk worden om hen te verslaan. Ferrari lijkt ook sterker dan ons maar we zullen zien wat we komende nacht nog kunnen doen”

Wanneer Verstappen gevraagd wordt of Red Bull zondag kan strijden voor het podium antwoordt hij als volgt:

“Ik denk dat we ons bevinden waar ik ons verwacht had. We gaan ons best proberen doen. Hopelijk ken ik zondag een goede start. Dan liggen we voor en vervolgens kan je hier niet inhalen!”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022