Sebastian Vettel: “Ja, ik ben een hypocriet”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Viervoudig F1-kampioen Sebastian Vettel heeft gereageerd op de Canadese politica Sonya Savage, die hem op twitter een hypocriet noemde door te zeggen: “Ja, ik ben een hypocriet.”

Dit weekend reed Sebastian Vettel met een speciaal helmdesign om het winnen van olie uit teerzand in de staat Alberta, Canada aan de kaak te stellen. De minister van energie van Alberta reageerde daarop door te stellen dat ze nog nooit zo’n hypocrisie had gezien vermits Vettel als rijder van Aston Martin gesponsord wordt door Aramco, een Saoedische oliemaatschappij die bekend staat om het feit dat ze het niet te nauw nemen met het milieu.

De viervoudige wereldkampioen reageerde daarop door te stellen dat Savage gelijk had en dat hij inderdaad misschien een hypocriet is maar dat persoonlijke aanvallen voorbij gaan aan het grotere plaatje dat de energiecrisis is. 

“Ik ben een beetje teleurgesteld dat politici hier op de man spelen want het gaat helemaal niet om mij, het gaat om het grotere plaatje,” aldus Vettel.

“Ja, ik ben een hypocriet omwille van wat ik doe als mijn job of de dingen waar ik van hou. We hebben allemaal verschillende passies en dit is een beetje hoe ik mijn canvas schilder.”

“Er zijn duurzame oplossingen voor de toekomst en waardoor we niet meer moeten vertrouwen op fossiele brandstoffen, in dat opzicht is het spannend. Ik vind het teleurstellend dat we het dan zouden terugbrengen naar een persoonlijke afrekening want dan missen we het grotere plaatje.”

“Het is echt belangrijk dat we de boodschap kunnen brengen om fossiele brandstoffen links te laten liggen en onze levensstijl beginnen te baseren op hernieuwbare energie. Dat is dus het grotere plaatje dat ik aan de man probeer te brengen.”

Opmerkelijk genoeg reed Vettel de GP van Canada niet met de bewuste helm maar met een witte helm.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print