Sebastian Vettel neemt op emotionele en schitterende wijze afscheid van Ferrari

Sebastian Vettel reed gisteren in Abu Dhabi zijn allerlaatste race voor Ferrari. De Duitser reed zes jaar voor Ferrari en nam op een verrassende en emotionele wijze afscheid van iedereen bij Ferrari, inclusief een speciale boodschap voor teamgenoot Charles Leclerc.


Rijden voor Ferrari is voor veel racepiloten een droom, een droom die voor Sebastian Vettel in 2015 werkelijkheid werd nadat hij het jaar voordien enigszins verrassend zijn contractbreuk en afscheid van Red Bull aankondigde. Sebastian Vettel stapte zo in de voetsporen van zijn grote voorbeeld en idool: Michael Schumacher.

Het werd echter een droom die nooit zo mooi werd als verhoopt. Na zijn vier wereldtitels op rij bij Red Bull Racing droomde Vettel er immers van om bij Ferrari wereldkampioen te worden, net als ook Schumacher dat deed. Verder dan een vice-wereldtitel in 2017 en 2018 geraakte Vettel niet en 2020 zou uiteindelijk vooral bekend staan als het seizoen ’te veel’ voor de Duitser.

2020 werd immers een bijzonder moeilijk jaar voor Vettel, een jaar waarin hij meer dan ooit zijn teamgenoot moest laten voorgaan. Ondanks de grote rivaliteit die er vooral vorig jaar heerste, het leidde zelfs tot verschillende incidenten en aanrijdingen, had Vettel tijdens zijn laatste race vooral erg mooie woorden voor teamgenoot Charles Leclerc.

Vettel schreef voorafgaand aan zijn laatste race voor Ferrari een boodschap recht uit het hart op de helm van Charles Leclerc.

“Voor Charles, je bent de meest getalenteerde rijder die ik tijdens mijn 15 jaar in de Formule 1 ben tegengekomen,” schreef Vettel. “Verspil het niet. Wat je ook doet om blij te zijn en te glimlachen. Bedankt voor alles.”

Ondanks het slechtste F1-seizoen voor Ferrari sinds 1980, en ook Sebastian Vettel zijn slechtste F1-seizoen, had Vettel na afloop van de race mooie woorden voor het ganse team van Ferrari.

Tijdens zijn rondje terug naar de pits na afloop van de race haalde Vettel een briefje uit zijn racepak en had hij een laatste emotionele radioboodschap voor het team.

“Ik wil jullie uit de grond van mijn hart bedanken,”aldus Vettel. “Al de mecaniciens, de volledige garage.”

Vlak daarvoor had Vettel ook al gezongen voor het ganse Ferrari-team.

“Jullie weten dat ik soms graag zing, dus ik dacht bij mezelf ik zing nog een laatste keer voor jullie,” waarna hij een traditioneel Italiaans lied aangepast aan Ferrari aanvatte:


Sebastian Vettel blijft in de Formule 1, volgend jaar rijdt hij voor het Racing point F1 team dat dan wordt omgevormd naar Aston Martin F1 team.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022