Sebastian Vettel ontkent teamorders in Monaco

Sebastian Vettel benadrukt dat hij zijn overwinning in Monaco niet te danken heeft aan vooraf bepaalde teamorders van Ferrari.

Vettel verzekerde zich van de overwinning in het Prinsdom door wat extra ronden uit zijn banden te persen en zo zijn teamgenoot te passeren in de pitstraat. “Dat was niet specifiek het plan, het plan was de race te winnen,” aldus de Duitser. “Er waren geen vooraf bepaalde teamorders.”

Raikkonen zag het enigszins anders: “We hebben allemaal onze rol te spelen en dat weten we. Buiten dat we één en twee zijn, en ik diegene ben die aan het kortste eind trok, weet ik niet wat er gebeurd is. Ik ben nog wel tweede geworden maar uiteindelijk heb ik daar niet veel aan.”

In de vijf ronden die Vettel extra op zijn eerste set banden kon rijden zette hij rondetijden neer die om en bij de twee seconden sneller waren dan die van Raikkonen net voor zijn pitstop. Toen de Fin nog wat in het verkeer kwam te zitten bleken die snelle ronden genoeg voor Vettel om Raikkonen te passeren en uiteindelijk de race te winnen.

“De leider had prioriteit bij de pitstops maar voor mij was er de mogelijkheid om langer buiten te blijven en zo de situatie in mijn voordeel te laten kantelen,” aldus Vettel. “Ik denk dat niemand dit had kunnen voorspellen. Ik wil winnen en ik heb mijn kans met beide handen gegrepen. Ik was heel blij met de rondetijden die ik toen neerzette maar natuurlijk begrijp ik wel dat Kimi niet tevreden is.”

“Dit voelt niet geweldig,” gaf Raikkonen toe. “Het is duidelijk dat er een reden is voor alles wat we doen. Als team wilden we een één-twee en dat is gelukt maar ikzelf had het beter kunnen doen. Ik heb het totale plaatje niet gezien, ik weet enkel dat dat ik tweede ben.”

Met dat grotere plaatje doelt de Fin op het resultaat van Ferrari dat als team de leidersplaats overneemt in de strijd om het kampioenschap bij de constructeurs van Mercedes en Sebastian Vettel die zijn voorsprong op Hamilton in het kampioenschap uitbouwt tot 25 punten.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen