Sebastian Vettel verpulvert tijdens laatste race nog een record

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Niet geheel verrassend werd Sebastian Vettel tijdens de laatste race van het seizoen verkozen tot ‘Driver of The Day’. Vettel verbrak daarmee ook nog eens een record.

Tijdens zijn allerlaatste race in de Formule 1 finishte Sebastian Vettel knap in de punten. Met een tiende plaats eindigde hij zijn F1-carrière in schoonheid en ook de F1-fans beloonden Vettel want ze verkozen hem tot ‘Driver of the Day’.

Vettel verpulverde bovendien ook nog eens een record want met maar liefst 56,6 procent van de stemmen werd Vettel met een erg ruime voorsprong verkozen. Nooit eerder kreeg een rijder zo’n groot percentage van de stemmen achter zijn naam.

Sergio Perez kreeg ‘slechts’ 9,1 procent van de stemmen, Charles Leclerc vervolledigde de top drie met 6,5 procent van de stemmen. Opmerkelijk genoeg is Max Verstappen ondanks zijn vlotte overwinning niet eens in de top vijf terug te vinden, mogelijk nog een gevolg van het niet opvolgen van de teamorders in Brazilië. Max Verstappen kreeg daarvoor heel wat kritiek van F1-fans te verwerken.