Sergio Perez: “Door een foutje tijdens mijn outlap grijp ik naast de polepositie”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het scheelde niet veel of niet Max Verstappen maar wel Sergio Perez had morgen tijdens de GP van Japan op de polepositie gestaan. Een foutje heeft er volgens Perez naar eigen zeggen voor gezorgd dat hij die paar duizendsten tekort kwam.

0,066 seconde, ofwel slechts zesenzestig duizendsten, kwam Sergio Perez tekort om de polepositie te veroveren. Na afloop van de kwalificatie liet de Mexicaan verstaan dat een foutje tijdens zijn outlap aan de basis lag van het naast de polepositie grijpen.

“Het was vandaag erg close met Max, het voelde echt als een zeer goed rondje,” aldus Perez. “Het was tricky op het circuit, zeker wat de outlap betreft, het was erg makkelijk om enkele tienden in de laatste sector te verliezen, we kregen het goed voor elkaar in het snel rondje maar het was helaas net niet goed genoeg.”

Op het circuit van Suzuka is het erg belangrijk om goed uit de chicane te komen om vervolgens een goede snelheid te hebben op het rechte stuk langs start-finish en richting de eerste bocht. Daar liep het volgens Perez wat mis tijdens zijn outlap waardoor het begin van zijn snelle ronde iets minder goed was.

“We bevinden ons dit weekend erg dicht bij elkaar, tot in de kwalificatie en het gaat hem dan om kleine verschillen, alles kan het verschil maken.”

“Ik had geen al te goede exit uit de chicane toen ik aan mijn snelle ronde begon, het resultaat had dan ook anders kunnen zijn maar we bevinden ons in een goede positie voor morgen.”

“Onze snelheid over de lange runs was vanochtend niet zo goed maar we hebben er aan gewerkt en hopelijk hebben we een sterke race.”