Max Verstappen na veroveren pole: “Je wil dat iedere ronde perfect is maar dit is een erg goede dag”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Op het circuit van Suzuka slaagde Max Verstappen erin om de polepositie voor de GP van Japan te veroveren. Verstappen was echter niet helemaal tevreden met zijn rondje, al was hij uiteraard wel blij met het behalen van de pole.

“Het was best spannend op het einde. In het algemeen is deze baan gevoelig voor de banden. Het asfalt is erg agressief voor de banden en als je de limiet op gaat zoeken, pakt dat niet altijd goed uit,” blikt Verstappen volgens zijn officiële website terug op de kwalificatie. “In de ronde zelf was het begin goed en daarna verloor ik grip aan de voorkant en dan kan je niet echt meer aanvallen. Desondanks is het belangrijkste om op pole te staan.”

“Je wil dat iedere ronde perfect is, maar op een circuit als dit zal dit niet altijd het geval zijn. Al met al was het een erg goede dag en hebben we een goede startpositie voor de race, en morgen is de dag die telt.”

Teamgenoot Sergio Perez strandde op slechts 0,066 seconden van Verstappen maar daarmee staat Red Bull met beide wagens morgen wel op de eerste startrij, wat uiteraard belangrijk is voor de strategie tijdens de race.

“Het is mooi voor het team om op de eerste twee plekken te starten en hopelijk kunnen we dit morgen ook volhouden. Over één ronde zagen we er sterk uit, maar het is even afwachten of zich dat ook vertaalt in de race. Op racepace was ik nog niet echt tevreden met de auto. Ik had nog geen geweldige balans en had iets te veel bandenslijtage. We moeten dus nog een paar zaken proberen te finetunen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print