Sergio Perez komt met verklaring voor groot verschil met Max Verstappen: “Dat is de oorzaak”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het verschil in performance tussen Max Verstappen en Sergio Perez dit seizoen is bijzonder groot. Dit leidt tot heel wat geruchten en speculaties maar nu komt Sergio Perez zelf met een mogelijke verklaring voor het verschil.

Sergio Perez slaagde er sinds de GP van Azerbeidzjan niet meer in om voor Max Verstappen te eindigen. Verstappen liet zelf al verstaan dat er tijdens de race doorheen de straten van Baku iets is veranderd. Opvallend is echter vooral dat Perez ook tijdens races waarin hij normaal met gemak had moeten winnen toch zijn meerdere moest erkennen in Verstappen.

Neem bijvoorbeeld de GP van België, na de eerste ronde lag Perez aan de leiding maar desondanks slaagde Verstappen erin om ondanks een gridstraf toch met zo’n 22 seconden voorsprong op Perez te winnen. Vanuit het Perez-kamp en de Mexicaanse fans kwamen er insinuaties dat Red Bull aan Max Verstappen een betere wagen en andere behandeling gaf.

Perez meent nu echter te weten waardoor het komt dat Max Verstappen het ene na het andere raceweekend steeds veel beter weet te presteren dan hem. Volgens Perez ligt het aan een ‘doorbraak’ in de afstelling van de wagen die Verstappen heeft weten te vinden.

“Het heeft zeker en vast iets te maken met de balans, iets met hoe hij met de wagen rijdt en voor zijn banden zorg kan dragen,” aldus Perez. “Hij heeft iets gevonden, iets wat hij met de balans van de wagen beter kan en hij is er in Baku al in geslaagd om dat te bereiken.”

En daarmee komt uiteraard opnieuw de uitleg van Verstappen in beeld die wel degelijk zelf ook al verwees naar het beruchte raceweekend in Azerbeidzjan (Max Verstappen over zijn dominantie dit seizoen: “Ik heb veel geleerd uit mijn nederlaag in Baku”). Vervolgens is het door upgrades op de wagen voor Perez naar eigen zeggen niet makkelijker geworden om de kloof te proberen dichten.

“Iedere rijder wordt doorheen zijn carrière of doorheen ieder zijn seizoen geconfronteerd met upgrades op de wagen die zich dan beter bij jouw rijstijl aanpassen dan bij die van anderen,” vertelt Perez daarover. “Soms krijg je een onderdeel en ben je onmiddellijk sneller, soms moet je jezelf aanpassen.”

“Ik heb me niet zo snel kunnen aanpassen als dat ik zou moeten en ik heb mijn rijstijl een beetje meer moeten aanpassen aan de wagen dan tijdens het begin van het seizoen, toen alles natuurlijker was. Maar dat is iets waarmee de meeste rijders op een bepaald moment geconfronteerd worden.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner