Sergio Perez onthult waarom hij na de kwalificatie op Spa over de boordradio ‘uithaalde’ naar Christian Horner

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Op vrijdag had Sergio Perez na afloop van de kwalificatie een opmerkelijke boodschap voor teambaas Christian Horner. “Ah, nu ga je wel met mij praten …” zei Perez toen, wat meteen tot heel wat speculaties leidde. Ondertussen heeft de Mexicaan verduidelijkt waarom hij dat over de boordradio zei.

Sergio Perez slaagde er op vrijdag nog eens in om Q3 te bereiken. Meer zelfs, de Mexicaan kwalificeerde zich als derde, een goed resultaat na een erg moeilijke periode waarin hij meermaals Q3 niet haalde en waarin zelfs de kwalificatie in Hongarije ondanks een plaatsje in Q3 nog steeds niet top was.

Op Spa-Francorchamps verliep het voor Perez dus een heel stuk beter want met een derde tijd stond hij, omwille van de gridstraf voor Verstappen, zelfs mee op de eerste startrij. Teambaas Christian Horner feliciteerde Sergio Perez meteen over de boordradio maar Perez reageerde met “Ah, nu ga je wel met mij praten …”.

Horner antwoordde vervolgens met: “Ik zal met je praten. Ik heb je top vijf gezegd man, je hebt het gedaan!”

Meer was er niet nodig om op de sociale media allerlei wilde speculaties te lanceren over de bewuste radioboodschappen van Perez en Horner. Na de GP van België volgde er echter een verduidelijking van Perez over wat nu juist gaande was.

“Het was een grap,” aldus Perez. “Hij kwam voor de kwalificatie naar mij en zei: ‘Als je niet in de top drie staat dan praat ik de rest van het weekend niet tegen jou.’. Dus hij heeft tijdens de rest van het weekend tegen mij gesproken.”

Ook Christian Horner kwam nadien nog terug op de radioboodschappen en gaf er zijn visie over.

“Ik vertelde hem dat ik niet tegen hem zou praten als hij zich niet in de top vijf bevind en dat ik ergens goed zou nijpen als hij het niet was,” aldus Horner. “Het lijkt te hebben gewerkt, we zullen het opnieuw moeten proberen in Zandvoort …”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner