Yuki Tsunoda: “Daniel Ricciardo vormt een serieuze uitdaging voor mij”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Met Daniel Ricciardo heeft Yuki Tsunoda bij AlphaTauri sinds twee races een nieuwe teamgenoot. Volgens de Japanner zorgt Ricciardo ervoor dat hij zijn eigen niveau moet verhogen omdat de Australiër een serieuze uitdaging voor hem vormt.

Met Nyck de Vries als teamgenoot had Yuki Tsunoda weinig moeilijkheden om beter te presteren. Sinds twee races is Nyck de Vries echter vervangen door Daniel Ricciardo en de Australiër vormt volgens Tsunoda een veel grotere uitdaging. De Japanner moet naar eigen zeggen zijn eigen niveau verhogen.

Het is uitdagend. Maar tegelijkertijd weet ik dat deze situatie voor mij volledig nieuw is,” vertelde Tsunoda tijdens het raceweekend in Spa-Francorchamps. “Ik leer veel, zeker omdat ik door een ervaren rijder wordt uitgedaagd. Hij is niet alleen een ervaren rijder, hij is een toprijder en we weten dat hij snel is.”

“Ik weet dat hij snel is en de manier waarop hij zich in het team gedraagt is waarschijnlijk het tegenovergesteld van mij. Er zijn dan ook veel dingen die ik kan leren, ik kan veel leren van hem.”