“Sergio Perez heeft niet dezelfde F1-bolide als Max Verstappen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Elias Ayub, schoonzoon van de Mexicaanse zakenman en geldschieter van Sergio Perez Carlos Slim, laat doorschijnen dat Perez bij Red Bull niet over hetzelfde materiaal beschikt als Max Verstappen.

Net voor de zomerstop wist Sergio Perez nog enigszins de meubelen te redden na een vormdip met een tweede plaats tijdens de GP van België, zij het wel op ruime afstand van winnaar Max Verstappen. De Mexicaanse zakenman Elias Ayub laat weten dat hij denkt dat Perez niet hetzelfde materiaal ter beschikking heeft als wereldkampioen Max Verstappen.

Ayub feliciteerde Perez na de GP van België op zijn sociale media, maar spaarde daarbij het team van Red Bull niet.

“Ik twijfel er niet aan dat Max Verstappen de beste rijder op de grid is, maar om meer dan twintig seconden van Checo Perez (tweede) te finishen terwijl Checo zijn voorsprong op Charles Leclerc (derde) vergrootte, is omdat zijn auto veel sneller moet zijn dan de anderen. Zoveel verschil kan de rijder niet alleen maken. Hoe dan ook, geweldige race, beste Checo, gefeliciteerd,” aldus Ayub.

Ondanks het feit dat Perez in de eerste bocht de leiding van de race nam en Max Verstappen moest terugvechten van op de zesde plaats op de grid wist de wereldkampioen toch snel tot bij zijn teamgenoot te komen en de leiding over te nemen. Daarna bouwde de Nederlander nog een voorsprong uit op zijn teamgenoot van maar liefst tweeëntwintig seconden.

Niet alleen Ayub, ook heel wat andere fans stellen zich daar vragen bij …