Fernando Alonso: “Ik wil Lance Stroll helpen, hij is de toekomst van Aston Martin”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Al de podiumplaatsen van Aston Martin tot dusver dit seizoen mogen dan wel door Fernando Alonso behaald zijn, de tweevoudig wereldkampioen laat verstaan dat hij vooral Lance Stroll wil proberen helpen, dit omdat hij volgens hem de toekomst van Aston Martin is.

“Ik weet wat mijn rol is,” vertelde Alonso tegenover ‘BBC Sport’. “Ik ga proberen om het team op alle vlakken te helpen groeien, ik ga proberen om ook Lance te helpen, op alle vlak dat iets kan bijdragen aan het team.”

“Ik zal nog enkele jaren racen al weet ik niet hoe lang juist, maar niet zo heel lang. Hij zal nog veel jaren racen en hij moet in de toekomst het team gaan leiden. Ik ben dan ook blij dat ik kan helpen.”

De verstandhouding en samenwerking tussen Fernando Alonso en Lance Stroll verlopen naar eigen zeggen goed, al beseft Alonso ook dat dit voor een deel toe te schrijven is aan het feit dat er momenteel niet voor de wereldtitel wordt gestreden.

“Ik denk dat het geen groot mysterie is. We hebben momenteel een goede relatie,” aldus Alonso. “We strijden momenteel niet voor het kampioenschap. Mochten we aan het strijden zijn voor de wereldtitel dan zou er waarschijnlijk minder gecommuncieerd worden of zouden er iets meer spanningen ontstaan, tussen het team of de rijders.”

“Momenteel hebben we echter zeer duidelijke doelen en we werken gezamenlijk in die richting.”