Stefano Domenicali onthult: “Dan wordt een beslissing genomen over het elfde F1-team”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

F1-baas Stefano Domenicali heeft onthuld wanneer er een beslissing wordt genomen over een eventueel elfde F1-team dat de startgrid mag vervoegen.

Enkele maanden geleden opende de FIA een formele procedure in haar zoektocht naar kandidaten voor een nieuw F1-team. Daarbij zou het de bedoeling zijn dat in 2025 of 2026 een elfde F1-team de startgrid zou vervoegen. Ondertussen zijn er al verschillende kandidaten die zich gemeld hebben maar het blijft voorlopig wachten op meer nieuws.

Volgens F1-baas Stefano Domenicali zal er volgende maand een beslissing genomen worden, zo liet hij verstaan op een investeerdersdag van F1-eigenaar Liberty Media.

“De FIA is het proces begonnen en het is aan hen om te beslissen,” aldus Domenicali. “We wachten op de definitieve conclusies.”

“Maar zoals altijd met dergelijke discussie, we zullen een uiteindelijke overeenkomst samen bereiken want de waarde van de teams en de waarde van de Formule 1 is zeer, zeer sterk. Die beslissing, die informatie zal dan ook zeer, zeer snel komen. Ik zou zeggen in de maand september.”