“Sergio Perez presteert niet constant genoeg om Max Verstappen te kunnen bedreigen voor de wereldtitel”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tweevoudig F1-kampioen Mika Hakkinen heeft zijn visie gegeven over de onderlinge strijd tussen Max Verstappen en Sergio Perez binnen Red Bull. Volgens Hakkinnen presteert de Mexicaan niet voldoende constant genoeg om effectief een bedreiging te kunnen vormen voor Verstappen.

Na verschillende jonge rijders als teamgenoot kreeg Max Verstappen vorig jaar eindelijk een erg ervaren rijder naast zich. Perez kende vorig jaar een wisselvallig eerste seizoen maar dit seizoen presteert Perez een heel stuk beter en staat hij tweede in de wk-tussenstand.

Ondanks zijn jarenlange ervaring zal volgens Hakkinen ook Perez Max Verstappen niet kunnen bedreigen in de strijd om de titel, al is Max Verstappen volgens hem momenteel ook geen absolute nummer 1 in het team.

“Ik denk niet dat Max een duidelijke nummer 1 is,” aldus Hakkinen. “Vroeger was dat wel het geval. Max slaagde erin om het maximale uit de wagen te halen, ook al was de balans niet perfect.”

“Nu zijn de regels echter veranderd. Perez heeft, geholpen door de nieuwe regels, een wagen die beter bij hem en zijn rijstijl past. Hij zet goede resultaten neer.”

“Ik denk dat Max nog steeds een nummer 1-rijder is maar het is niet langer rechtuit meer. Het is niet duidelijk meer.”

“Perez is een rijder die goede resultaten neerzet. De nieuwe wagen past hem beter aangezien hij zwaarder en groter is. De achterkant van de wagen is stabieler tijdens het remmen en hij rijdt er zeer mooi mee door de bochten.”

“Max langs zijn kant is enorm getalenteerd maar ik denk dat Perez zijn performance uiteindelijk niet consistent genoeg is.”

“Uiteindelijk zijn constante prestaties noodzakelijk om wereldkampioen te worden. Perez zal Verstappen echter wel uitdagen voor overwinningen. Hij moet echter iedere race zijn maximale performance halen en dat doet hij niet.”