Nelson Piquet reageert: “Ik ben verkeerd begrepen, nooit de bedoeling om Hamilton te beledigen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Drievoudig F1-kampioen Nelson Piquet heeft gereageerd op de commotie die gisteren is ontstaan naar aanleiding van beelden waarop hij zich racistisch zou uitgelaten hebben tegenover Lewis Hamilton. Volgens Piquet berust alles op een misverstand en het ‘verdraaien’ van zijn woorden.

Na aanvankelijke stilte reageerde Nelson Piquet dan toch op de berichtgeving die wereldwijd over hem de ronde deed waarin er sprake was van racistische uitlatingen vanwege Piquet. Tijdens een analyse van het crash-incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton tijdens de GP van Groot-Brittannië in 2021 zou Piquet zich negatief uitgelaten hebben over Hamilton en daarbij zijn huidskleur geviseerd hebben.

“Wat ik zei was ondoordacht, ik verdedig het niet, maar ik zal verduidelijken dat de gebruikte term er één is die in het Braziliaans Portugees algemeen en historisch wordt gebruikt als synoniem voor ‘kerel’ of ‘persoon’. Het was nooit de bedoeling om iemand te beledigen,” aldus Piquet op sociale media.

Piquet voegde er vervolgens ook nog aan toe dat hij “Ten stelligste iedere suggestie veroordeeld dat het woord door hem gebruikt werd om een rijder omwille van zijn huidskleur te kleineren.”

Volgens Piquet is heel het misverstand dan ook ontstaan door een foutieve vertaling van de bewoordingen die hij gebruikte.

“Ik excuseer me tegenover iedereen die hierdoor geraakt is, inclusief Lewis, die een geweldige rijder is, maar de vertaling die nu circuleert op sommige media is niet correct. Discriminatie hoort niet thuis in de F1 of onze maatschappij en ik ben blij dat ik dit kan verduidelijken.”