“Sergio Perez weg bij Red Bull? 65 procent van de merchandise gaat naar Mexico!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De voorbije weken leek Sergio Perez zijn racezitje bij Red Bull enorm onder druk te staan maar volgens Sky Sports F1-commentator David Croft moeten we niet verwachten dat Red Bull de Mexicaan aan de kant zal schuiven.

Met een achterstand van 125 punten op teamgenoot Max Verstappen mag Sergio Perez de titelambities die hij enkele races ver in hets eizoen had al lang opbergen. Meer zelfs, Perez moest de voorbije races steeds meer gaan vrezen voor zijn racezitje bij Red Bull. De Mexicaan presteerde vooral tijdens de kwalificatie ondermaats en hij zag het puntenverschil met Verstappen pijlsnel de hoogte in gaan.

Red Bull staat erom gekend om snel in te grijpen wanneer een rijder ondermaats presteert maar Perez lijkt niet meteen te moeten vrezen voor zijn racezitje. De Mexicaan staat nog steeds tweede in het kampioenschap en daarnaast is er volgens Sky Sports F1-commentator nog een belangrijke reden waarom Red Bull Perez aan boord zou willen houden: zijn commerciële waarde.

Sergio Perez is in zijn thuisland Mexico een held, hij wordt er op handen gedragen en wat de Mexicaan aanprijst verkoopt als zoete broodjes.

“Checo helpt om erg veel blikjes Red Bull te verkopen, zowel in Noord-Amerika als in Latijns-Amerika,” aldus Sky Sports F1-commentator David Croft. “Hij brengt erg veel sponsorgeld mee naar het team en dat is belangrijk, zelfs nu er een budgetplafond in de Formule 1 is. Bijna 65 van de online Red Bull F1-merchandise wordt verkocht aan Mexico.”

Volgens Croft mag Sergio Perez, ondanks zijn mindere prestaties, dus op beide oren slapen, al zit er wel een mogelijk financieel addertje onder het gras wat betreft zijn eigen salaris: Sergio Perez dreigt door tegenvallende resultaten serieus salaris te moeten inleveren.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner