“Situatie in Engeland vormt bedreiging voor de F1-kalender”

De wereldwijde pandemie met het coronavirus COVID-19 vormt ook dit jaar een bedreiging voor de F1-kalender. Volgens voormalig F1-piloot Jan Lammers is vooral de situatie in Engeland zorgwekkend.


De eerste aanpassingen aan de F1-kalender 2021 zijn reeds gebeurd en het ziet er steeds meer naar uit dat de F1-kalender dit jaar nog verder aangepast zal worden. Nieuwe varianten van het coronavirus zorgen ervoor dat we wereldwijd een nieuwe opstoot van de besmettingen zien.

Vooral Groot-Brittannië is momentel ernstig getroffen en dat is net het land waar de meeste F1-teams hun thuisbasis hebben. Alleen al op logistiek vlak vormt dat een serieuze uitdaging, vooral ook met allerlei quarantainemaatregelen die er zijn.

Ook Jan Lammers, zelf voormalig F1-piloot en betrokken bij de organisatie van de ‘Dutch GP’ op het circuit Zandvoort, denkt dat de situatie met het coronavirus nog voor ernstige aanpassingen aan de F1-kalender kunnen zorgen.

“Ik denk dat we de laatste verandering nog niet gezien hebben. Daar zal inderdaad nog wel het een en ander veranderen,” vertelt Lammers tegenover ‘GPblog’.

“Het hangt natuurlijk van de ontwikkelingen en de maatregelen af. Niet alleen met de situatie van het land zelf, maar met name ook Engeland, wat natuurlijk een enorm invloedrijk land is rondom de F1”

“Veel teams komen daar vandaan met hun personeel. Dat gaat nog wel een ding worden. Voordat het in de Formule 1 overzichtelijk wordt, moet de situatie in Engeland wel echt onder controle zijn.”

De situatie op orde krijgen in Engeland is één ding, anderzijds moeten de landen waar er geracet wordt nog willen dat er personen vanuit Engeland naar hun land komen zonder bijvoorbeeld ook nog eens twee weken ofzo in quarantaine te gaan.

“Als je in een land gaat rijden waar corona geen probleem is, dan moet je je nog gaan afvragen of zij het wel zien zitten dat veel personeel uit Engeland die kant op komt,” besluit de voormalig F1-piloot.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022