“Betalen voor een F1-zitje? Als teamgenoot van Christiano Ronaldo betaal je toch ook niet?”

Regerend Formule E-kampioen Antonio Felix da Costa is van mening dat hij nooit voor een racezitje in de Formule 1 zou betalen.


Antonio Felix da Costa maakte op een bepaald moment zelf kans op een racezitje in de Formule 1 maar uiteindelijk was het Daniil Kvyat die in 2014 racepiloot bij Toro Rosso werd terwijl de ondertussen 29-jarige Portugees tevreden moest zijn met de rol van testrijder.

Een racezitje in de Formule 1 kreeg da Costa uiteindelijk niet, een eer die Brendon Hartley na jaren aan de zijlijn plots wel kreeg. Volgens da Costa bewijst het dat alles mogelijk is in de Formule 1, al blijft de wrange nasmaak wel dat het vooral geld is dat een rol speelt om een racezitje in de Formule 1 krijgen.

“Als je jongens zoals Brendon na zeven jaar afwezigheid terug naar de F1 ziet gaan dan geloof je dat alles mogelijk is,” vertelde da Costa tegenover ‘The Race’. “Het is echter niet iets dat ik nastreef, het is niet iets waarvan ik droom.”

“Ik ga 100 procent eerlijk zijn. Ik denk niet dat je zou betalen om naast Christiano Ronaldo te spelen in een voetbalmatch. Je weet dat, wanneer je in hetzelfde team speelt als hem, dat je zeer goed bent en dat je zelf betaald wordt om in het team te zijn.”

Zelf droomt de Formule E-kampioen niet meer van een mogelijk racezitje in de Formule 1, daarvoor is zijn tijd gepasseerd.

“Ik zou nooit betalen om in een F1-bolide te kunnen racen, het is niet fair als je over talent beschikt,” aldus da Costa.

“Mijn kans om op een rechtmatige wijze een racezitje in de Formule 1 te krijgen is voorbij. Ik streef er dan ook niet naar om een F1-zitje te kunnen krijgen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022