Toto Wolff ziet een toekomst voor George Russell: “Maar hij moet minder fouten maken”

Niet verrassend wordt Russell na zijn enorm goede prestatie als invaller voor Lewis Hamilton gelinkt aan een racezitje bij Mercedes. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff is echter van mening dat er geduld moet geoefend worden.


Volgens Toto Wolff moet George Russel eerst uit zijn fouten leren en er voor zorgen dat zijn performance constanter wordt. Er moeten met andere woorden minder fouten gemaakt worden want dat is noodzakelijk om met de druk van rijden bij een topteam te kunnen omgaan.

“F1-kampioenschappen winnen draait rond zo weinig mogelijk fouten maken. Zoiets komt alleen maar door routine en ervaring,” vertelde Toto Wolff tegenover ‘Motorsport.com’.

“Mercedes verwacht op dat vlak constante prestaties op een hoog niveau. Dat is ook waarom je jonge rijders tijd moet geven.”

Fouten maken is volgens Toto Wolff niet slecht, zo lang je er als rijder uit leert en je er voor zorgt dat je prestaties verbeteren. Volgens Toto Wolff bevindt Russell zich daarvoor bij het Williams F1 team ook in een betere omgeving.

“Hoe ongelooflijk en enthousiast de prestatie van George tijdens de GP van Sakhir dan wel mag onthaald zijn geweest, tegelijkertijd zullen jonge rijders steeds bekritiseerd worden. En die kritiek leidt in de omgeving van een topteam, waarin de druk enorm hoog ligt, dan weer snel tot nieuwe kritiek,” aldus de Mercedes-motorsportbaas.

“Dat is waarom het zo belangrijk is dat een rijder leert van wat er is gebeurd zoals in Imola. Wat je als rijder daaruit leert vormt je tot een rijder die constant op een hoog niveau kan presteren.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023