Slecht nieuws voor Max Verstappen: “Nieuwe Honda-motor is 20 pk minder krachtig”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Dr. Helmut Marko laat weten dat de nieuwe Honda-motor voor komend seizoen nog niet op het niveau is van die van 2021. De motor zou zo’n 20 pk minder krachtig zijn, een gevolg van  van de nieuwe E10-brandstof die zal gebruikt worden.

De Formule 1 zal vanaf dit jaar rijden op E10-brandstof om een meer duurzame sport te worden. Dat betekent dat er voortaan tien procent ethanol aan de fossiele brandstof in plaats van de vijf procent zoals dat tot nu het geval was.

Die omschakeling zorgt wel voor een vermogensverlies maar daar wordt door de verschillende constructeurs hard aan gewerkt. Zo heeft Ferrari met partner Shell volgens teambaas Binotto het verlies van twintig pk al verholpen en ook bij Alpine hebben de ingenieurs hun nieuwe motor al aangepast aan de nieuwe brandstof.

Als we Red Bull Motorsport-baas Dr. Helmut Marko mogen geloven is er aan de nieuwe krachtbron van de Oostenrijkse formatie nog wel wat werk maar zitten ze bij partner Honda niet stil.

“Honda werkt hard aan de aanpassing”, aldus Marko in ‘Auto Motor und Sport.’

“Wat ik hoor is positief, maar de prestaties zijn nog niet hetzelfde als in 2021. We zullen over het algemeen moeten afwachten hoe het er in racetrim uitziet.”

Maar ondanks het feit dat er op motorisch gebied nog een inhaalslag moet gedaan worden blijven de doelen voor 2022 dezelfde dan die van afgelopen seizoen, namelijk niets meer of niets minder dan de wereldtitel.

“Het uitgesproken doel is de wereldtitel,” zei Marko. “Met zo’n grote regelwijziging weet je het nooit zeker.”

“Mercedes en wijzelf hebben het potentieel, de mensen en de continuïteit. Dat wijst opnieuw op een strijd op het hoogste niveau. Zeker omdat er geen andere rijders zijn zoals Hamilton en Verstappen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022