Sophie Kumpen: “Engelen en kaarsen hebben Max mee aan de F1-titel geholpen!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In een interview met ‘Het Laatste Nieuws’ blikt Sophie Kumpen, de Belgische mama van Max Verstappen, terug op het behalen van de wereldtitel door haar zoon. Een wereldtitel die Max volgens haar te danken heeft aan zijn doorzettingsvermogen, maar ook voor een deel aan geluk en aan ‘kaarsen’.

Na een slechte start aan het begin van de race zag het er tijdens de GP van Abu Dhabi ronde na ronde steeds slechter uit. Lewis Hamilton reed ronde na ronde steeds meer richting een nieuwe en achtste wereldtitel.

Een knotsgek slot tijdens de GP van Abu Dhabi zorgde voor een ommekeer waarin niet Lewis Hamilton maar wel Max Verstappen zich tot wereldkampioen kroonde. Ook mama Sophie Kumpen geeft toe dat Hamilton beter was, al heeft haar zoon gestreden tot het bittere einde en dat heeft geloond.

“Max heeft gevochten als een leeuw, onverzettelijk en zonder ook maar één moment aan opgeven te denken,” blikt Sophie Kumpen tegenover ‘Het Laatste Nieuws’ terug op het knotsgekke slot van het F1-seizoen in Abu Dhabi. “Want laat ons wel wezen, Hamilton was zondag de sterkere.”

Plots crashte echter Nicholas Latifi en kwam de safety car met nog enkele ronden te gaan de baan op. Verstappen kwam binnen voor een nieuw setje banden en slaagde er tijdens de herstart in om in de allerlaatste ronde Lewis Hamilton in te halen en zich tot wereldkampioen te kronen.

“Tot in het slot van de koers zag het er inderdaad niet zo goed uit, maar toen stuurde mijn dochter me een sms: ‘Safety car!’, schreef ze. ‘Roep de engelen maar aan’. En zie, ze hebben me geholpen, de engelen. Ik kan de kaarsjes niet meer tellen die ik deze week heb aangestoken.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022