Spa-Francorchamps is één van de zes sprintraces op F1-kalender 2023

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De locaties voor de sprintraces in 2023 zijn gekozen en voor de Belgische F1-fans is er goed nieuws want Spa-Francorchamps is één van de geselecteerde circuits.

Volgend jaar staan er met zes sprintraces twee keer zoveel op de F1-kalender als dit jaar. Tot dusver bleef het speculeren tijdens welke raceweekends de sprintraces gepland zouden worden maar de lijst met zes sprintraces is bekend geraakt.

Het circuit van Spa-Francorchamps en de GP van België zijn geselecteerd om een sprintrace te organiseren in 2023. Voor Spa-Francorchamps, dat dreigde van de F1-kalender te verdwijnen en uiteindelijk een contractverlenging met slechts één jaar in de wacht wist te slepen, is dat goed nieuws.

Na de succesvolle editie dit jaar kan het circuit met de sprintrace nogmaals extra in de verf zetten waarom Spa-Francorchamps op de F1-kalender hoort te staan. Spa-Francorchamps is een zogenaamd ‘old school’ circuit en het biedt ook tijdens een sprintrace kans op mooie inhaalmanoeuvres en een intense strijd. Spa-Francorchamps kan zo mogelijk andermaal bewijzen waarom het echt wel op de F1-kalender thuishoort.

Naast Spa-Francorchamps zouden er ook sprintraces plaatsvinden op de Red Bull Ring, Interlagos, Baku City Circuit en Circuit of The Americas. Het Losail International Circuit in Qatar tot slot zou de zesde sprintrace organiseren, al zou dat circuit mogelijk nog gewisseld worden met het Jeddah Corniche Circuit in Saoedi-Arabië.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner