Toto Wolff: “Kwalificatie Mercedes was om in de wc te gooien en door te spoelen!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na bemoedigende resultaten de voorbije races, en zelfs een overwinning in Brazilië, was de kwalificatie in Abu Dhabi voor Mercedes er eentje om snel te vergeten. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff verwoordde het zelfs redelijk plastisch.

“Ik heb gehoord dat het vandaag wereld toiletdag is, dus ik denk dat dit een kwalificatie was om in de wc te gooien,” grapte Wolff gisteren na afloop van de kwalificatie tegenover ‘Sky Sports F1’.

“We gingen achteruit en Ferrari maakte een kleine stap vooruit. We gingen voor veel downforce en een concept met veel drag zodat we op zondag een goede race hebben. Het was zo traag op de rechte stukken. Het ging niet vooruit.”

“We hebben altijd geweten dat we ons moesten verbeteren en dat we onze verwachtingen niet mochten baseren op het resultaat in Brazilië. Interlagos paste perfect bij onze wagen, alles ging er zeer vlot. In Abu Dhabi, ons doom-circuit, was één van de slechtste circuits.”

“Het is niet catastrofaal zoals de circuits tegen erg hoge snelheid maar nog steeds niet ideaal en dat zagen we tijdens de kwalificatie.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023