Fernando Alonso: “Ik ga bij de start ‘zorg dragen’ voor Sebastian Vettel”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Fernando Alonso begint straks aan zijn laatste race voor het Alpine F1 team, Sebastian Vettel aan zijn allerlaatste F1-race. Beide heren staan op de startgrid naast elkaar maar het ziet er naar uit dat Alonso niet met het mes tussen de tanden zal starten.

Wat Alonso absoluut wil voorkomen is dat het bij de start tot een aanrijding komt met Sebastian Vettel. Als rijder wil je je F1-carrière niet afsluiten met een crash of een opgave. Daarnaast moet Alpine haar vierde plaats in het constructeurskampioenschap veilig stellen tegenover McLaren.

“Hij start denk ik als negende, ik als tiende. Ik zal zorg dragen voor hem bij de start, tijdens de eerste ronde, en laat ons hopen dat we allebei de finishvlag zien,” aldus Alonso die tijdens de GP van Abu Dhabi met een speciale helm rijdt als eerbetoon aan Vettel.

“Ik beschikte vandaag niet over de benodigde snelheid. P13 tijdens de laatste oefensessie. P15 in Q1 op de limiet, P11 in Q2, het voelde oké en door de gridstraf voor Daniel Ricciardo start ik als tiende wat oké is.”

“We starten in de punten, laat ons hopen dat we wat plaatsen winnen en als zevende of achtste finishen, wat normaal ons doel is.”

“Voor de kwalificatie dacht ik, dat is nog twee keer dat ik in deze wagen stap. Eenmaal tijdens de kwalificatie en eens tijdens de race. Ik heb proberen genieten van ieder rondje en hopelijk eindigen we op een hoogtepunt.”

“Het zou leuk zijn om in de punten te finishen, om de zwart-wit geblokte vlag te zien. Dat is geen garantie dit jaar, dat we die zien. Dat is dan ook ons belangrijkste doel voor de race en wat donuts maken aan het einde van de race.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner