“Spanningen tussen Lewis Hamilton en Toto Wolff tonen dat Mercedes onder stress komt”

F1
F1

Nico Rosberg laat zijn licht schijnen over de discussie die plaatsvond tussen Lewis Hamilton en Toto Wolff tijdens de kwalificaties op vrijdag.

Nadat Lewis Hamilton uitgeschakeld werd in Q2 op vrijdag stapte hij meteen uit zijn Mercedes en ging hij naar Toto Wolff waar een verhitte discussie plaatsvond. Het is natuurlijk ook een situatie die ze bij Mercedes al een tiental jaar niet meer hebben meegemaakt want het was al van Japan 2012 geleden dat beide auto’s in Q2 werden uitgeschakeld.

Bij ‘Sky F1’ probeerde de wereldkampioen van 2016, Nico Rosberg, te achterhalen wat het onderwerp van de conversatie was.

“Het is heel moeilijk om te weten wat er gezegd is”, reageerde Rosberg. “Als ik nu zou moeten speculeren, kwam het op mij over alsof Toto geïrriteerd was over iets dat Lewis had gedaan, wat misschien wel begrijpelijk is.”

“Lewis zou gefrustreerd kunnen zijn geweest over de externe Mercedes-garageradio, dat ze zijn ideeën niet volgden over wat ze hadden moeten doen met de strategie, klagen over de auto of iets dergelijks.”

“Lewis stapte ook uit de auto voordat Q2 voorbij was. Er is misschien nog een kans van één procent dat de baan tegen het einde van de kwalificatie nog goed was, misschien was Toto daar boos over.”

Los van wat het onderwerp van de conversatie was tussen Hamilton en Wolff durft Rosberg wel te concluderen dat de slechte seizoensstart van Mercedes er voor zorgt dat er spanningen binnen het team zijn gekomen.

“Het laat gewoon zien dat de stress er begint te komen,” aldus Rosberg.  “In plaats van vooruit te gaan op dit moment, gaan ze eigenlijk achteruit, bijna twee seconden per ronde langzamer in de kwalificatie.

“Het was hun slechtste kwalificatie in 10 jaar, dus natuurlijk gaat de spanning intern oplopen.”

Gevraagd naar het moment op zaterdag in Imola door Sky F1’s Ted Kravitz, verzekerde Wolff dat er geen ruzie was geweest tussen hemzelf en Hamilton.

“Er was helemaal geen onenigheid”, zei hij. “We waren gewoon zo boos over de sessie in het algemeen.

“Hij reageerde zich af op mij en vice versa. Het ging absoluut over hetzelfde.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print