Sport Bild linkt Hülkenberg en Perez aan Force India

Het “silly season” is nog steeds niet ten einde, nog een aantal kleinere teams moeten nog steeds hun bezetting officieel bekend maken.
image
Ondertussen speculeren verschillende media over mogelijke rijderswissels. Zo komt het Duitse Sport Bild vandaag met het bericht dat Force India voor 2014 een beroep zal doen op de diensten van Nico Hülkenberg en Sergio Perez.

Deze laatste werd net voor de GP van de Verenigde Staten in Austin, Texas, aan de kant geschoven door McLaren, maar dankzij de vijftien miljoen euro die de Mexicaan kan inbrengen van sponsor Telmex, is hij voor heel wat teams een interessante optie.

Nico Hülkenberg weet ook nog steeds niet waar hij volgend jaar naartoe gaat, maar de belangrijkste kandidaten zijn, zoals bekend, Lotus en Force India. Lotus gold lange tijd als de beste optie voor de Duitser, maar door de aanslepende situatie met investeerder Quantum, waarbij het maar niet tot een officiële deal komt, lijkt de kans dat “Hulk” daarheen trekt eerder klein.

Het interessantste alternatief voor de renstal uit Enstone na Hülkenberg is Pastor Maldonado, die een dikke zak sponsorgeld uit Venezuela kan meebrengen. Force India lijkt nu dus de grootste kanshebber om Hülkenberg in te lijven. Nochtans verliet de 26-jarige Duitser in 2012 het financieel geplaagde Force India voor Sauber, nadat de Indiase formatie niet voldeed aan de loonsvoorwaarden. Ook bij Sauber zijn er echter financiële problemen, waardoor Hülkenberg ook daar al een tijdje zonder salaris zat.

De Duitser zou nu echter een bankgarantie voor zijn loon van 1,9 miljoen euro geëist hebben voor zijn terugkeer naar Force India, en zou deze volgens Sport Bild ook gekregen hebben.

Maar wat gebeurt er dan met Adrian Sutil? De Duitse tabloid meent dat Sutil de omgekeerde beweging zou maken, en richting Sauber zou trekken. De Duitser had eerder deze week echter al laten blijken ook volgend jaar voor Force India uit te komen. Force India zou de optie op het contract van Sutil echter nog niet gelicht hebben, wat voldoende ruimte laat voor speculatie … Voor Paul Di Resta zou er niet langer een plaatsje zijn weggelegd bij het Indiase F1-team.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print