“Staking door F1-piloten is niet voor meteen”

Dat er heel wat financiële problemen zijn in de Formule 1 raakte vorig jaar reeds bekend. Ook de F1-piloten zijn daar af en toe het slachtoffer van, kijk maar naar wat Kimi Raikkonen vorig jaar overkwam bij Lotus. Een staking door de F1-piloten, die lijkt er echter niet meteen te komen.
Kimi Raikkonen liet vorig jaar meermaals duidelijk verstaan dat hij nog op geld van zijn renstal aan het wachten was. De laatste twee races van het seizoen reed de Fin niet meer voor Lotus. De officiële versie was dat Raikkonen dringend een operatie moest ondergaan aan zijn rug. De onofficiële versie is dat die operatie enigszins vervroegd werd omwille van de onvrede over de achterstallige betalingen van Lotus.

Maar Kimi Raikkonen was geen alleenstaand geval. Er zouden naar verluidt nog heel wat andere piloten nog op geld van teams zitten te wachten. Ook Nico Hulkenberg, die momenteel voor Force India rijdt, had vorig jaar problemen met Sauber.

image
In een ander bedrijf zou er al lang gestaakt zijn maar dat is momenteel in de Formule 1 echter niet aan de orde. zo laat ook Nico Hulkenberg weten.

“Het is niet goed voor een sport die zich de koningsklasse van de motorsport noemt maar een staking is nooit ter sprake gekomen,” aldus Nico Hulkenberg tegenover Autosport. Volgens Hulkenberg is er over de betalingsproblemen gesproken tijdens de Grand Prix Drivers’ Association. “Ik weet niets wat de opties momenteel zijn maar we moeten de hoofden bij elkaar steken om te kijken wat we eraan kunnen doen en wat de mogelijkheden zijn.”

“We willen dat het probleem opgelost wordt,” besluit de Duitser.

Ook Jenson Button, voorzitter van de GPDA, liet verstaan dat een staking momenteel niet aan de orde is.

“We houden allemaal van de sport en willen niets doen dat de Formule 1 schade toebrengt,” zei Button tegen Autosport.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}