Stefan GP haalt geplande test niet

De test die Stefan GP gepland had op donderdag op het circuit van Portimão gaat niet door. Zoran Stefanovich heeft geen akkoord kunnen bereiken met Bridgestone en er kan dus niet geracet worden.
Bridgestone wil alleen maar banden leveren aan teams die een startbewijs hebben. Het Servische team hoopte nog met GP2-banden van Bridgestone te kunnen rijden maar die zouden niet meer voor donderdag geleverd kunnen worden. Het idee van te testen op GP2-banden (met een oudere wagen) werd vorig jaar al gebruikt om Michael Schumacher legaal voor te bereiden op zijn comeback.

Teambaas Zoran Stefanovich wou niet testen op banden die niet kunnen voldoen aan de hoge eisen die de formule 1 vraagt. “We zoeken nog altijd naar een oplossing voor het bandenprobleem zodat we zo snel mogelijk de wagen op het circuit krijgen.”

Er bestaat een kans dat Stefan GP toch aan het testen kan met formule 1-banden maar dan moeten de gesprekken tussen de FIA en US F1 wel op niets uitdraaien. “We weten dat sommige teams in financiële moeilijkheden zitten en we hopen dan ook dat hier omtrent snel duidelijkheid komt.”

Vorige week publiceerden we al de verwachte teamsamenstelling van het Servische team maar die is nog niet zeker.

“We hopen deze week ons team onder contract te hebben. Kuzuki Nakajima hebben we al en als tweede verwachten we Jacques Villeneuve binnen te halen.”

Vrijdag startte men de S-01 al in de fabriek te Cologne.

Door Stef Mertens
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}