Stefano Domenicali: “Zandvoort is een voorbeeld voor de F1 maar het kan nog beter”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Op een evenement van sponsor Heineken aan de vooravond van de GP van Nederland steekt de CEO van de F1 Stefano Domenicali de loftrompet af over de race in Zandvoort maar er is volgens hem nog ruimte voor verbetering.

Vorig jaar werd de GP van Nederland een waar volksfeest met als kers op de taart een overwinning voor lokale held Max Verstappen. Met in het achterhoofd dat er vorig jaar maar twee derde van de fans werd toegelaten door de toen geldende COVID-maatregelen kan het dit jaar alleen nog maar beter worden.

De Sportief Directeur van de GP van Nederland, Jan Lammers, is alvast blij dat dit jaar alle fans welkom zijn in de duinen van Zandvoort. Hij laat ook weten dat er aan het circuit bijna niets veranderd is ten opzichte van vorig jaar maar dat er nog veel ideeën zijn om te alles te verbeteren en efficiënter te maken.  

Volgens Stefano Domenicali is de GP van Nederland een voorbeeld voor veel andere races en heeft het evenement de lat hoger gelegd. Hij had ook mooie woorden over voor de fans van vorig jaar omdat ze alle rijders aanmoedigden, ondanks het feit dat er gevreesd werd dat bijvoorbeeld Lewis Hamilton zou uitgejouwd worden.

“Integendeel, de fans hebben laten zien dat ze volwassen zijn door te juichen voor Lewis en andere rijders en andere teams,” aldus Domenicali.

 Maar de Italiaan ziet ook nog punten die vatbaar zijn voor verbetering: “We moeten meer werk maken van de infrastructuur. Zandvoort is erg klein en we moeten alles doen om de ervaring van de fans te verbeteren. Dat is geen kritiek maar positieve feedback om op verder te bouwen.”

Zandvoort is moeilijk te bereiken met de auto omdat er maar één toegangsweg is maar er zijn veel inspanningen geleverd om het verkeer zo vlot mogelijk te laten verlopen. Dit jaar zal het met een vol huis misschien nog indrukwekkender worden.