Stepney is tevreden over mogelijke verdediging

Het spionageschandaal van 2007 zorgde voor heel wat ophef omdat er vertrouwelijke informatie werd overgespeeld van Ferrari naar McLaren. Voormalig Ferrari medewerker Nigel Stepney liet vertrouwelijke documenten over de Ferrari-bolide naar de Britse renstal overgaan. McLaren zou later die informatie zijn gaan gebruiken bij de ontwikkeling van de wagen voor 2007. Wanneer dan alles uiteindelijk aan het licht kwam verloor het team na juridisch overleg haar behaalde punten en kon het voor dat seizoen ook geen punten meer behalen.

De FIA heeft onlangs laten weten dat het van mening is een straf te gaan opleggen aan Nigel Stepney omwille van het doorspelen van de informatie, daar hij de persoon was die aan de bron zat bij Ferrari. Ron Dennis bekende reeds nadat ook Alonso enkele steken liet vallen in 2007. Dat mijnheer Stepney zeker wel een vuil spelletje heeft gespeeld, is ook voor iedereen alvast bewezen. Toch is de FIA van mening dat Stepney zich mag verdedigen alvorens de straf zal worden bepaald.

Nigel Stepney zelf liet alvast weten dat hij erg gelukkig was met het nieuws zich te mogen verdedigen. Stepney is van mening dat er op dit ogenblik nog veel leugens bekend zijn en dat hij dat wil rechtzetten. Afwachten dus.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print