Stepney ontkent verklaringen Coughlan

Nigel Stepney, voormalig medewerker van Ferrari, werd gisteren ondervraagd door een Italiaans magistraat. De ondervraging kadert in het onderzoek naar de spionagezaak die vorig jaar in de Formule 1 losbrak. Stepney zou geheime informatie doorgespeeld hebben aan Mike Coughlan, toenmalig hoofdontwerper bij Mclaren. De FIA sprak reeds straffen uit tegen Mclaren maar het burgerlijk onderzoek werd voortgezet.

De advocaat van Nigel Stepney heeft laten weten dat haar client ontkent dat hij informatie heeft doorgegeven aan Coughlan en Stepney wil nu ook graag dat Coughlan z’n standpunten uitlegd.

"Tijdens de ondervraging heeft m’n client ontkent dat hij het 780 pagina’s tellende dossier met Ferrari projecten heeft doorgegeven aan Mclaren. Er zijn wel contacten geweest tussen beide maar er is nooit geschreven informatie doorgegeven. Nigel had het zelfs moeilijk om de 780 pagina’s te indentificeren aangezien hij ze nooit in z’n bezit heeft gehad. Hij is dan ook teleurgesteld in Coughlan, wiens verklaringen elkaar tegenspreken, terwijl die van Stepney wel consistent zijn met diegene die hij aan de FIA gaf."

Naar alle waarschijnlijkheid komt het nu tot een confrontatie tussen Stepney en Coughlan in aanwezigheid van de procureur.

Ook Ron Dennis en andere leden van de Mclaren leiding werden gisteren verwacht, maar die ondervragingen werden uitgesteld.