Stewart overweegt klacht tegen Mosley

De opmerking van Mosley dat Jackie Stewart een echte gek was, is in het verkeerde keelgat geschoten bij de Schot. Max Mosley zei dit naar aanleiding van Stewarts kritiek op de straf van Mclaren. Stewart overweegt nu een klacht in te dienen.

Mosley beschreef de drievoudig kampioen in het bijzijn van journalisten als een ‘certified halfwit’ (een echte gek). “Max is in de fout gegaan door dat te zeggen. Het hoort niet dat de voorzitter van het controlerende autosport-orgaan van zo spreekt. Hij heeft dit verkeerd ingeschat, maar hij moet wel enorm kwaad geweest zijn. Onterecht trouwens, want mijn mening over de zwaarte van de straf voor Mclaren en de manier waarop de zaak aangepakt werd, wordt door vele mensen gedeeld. Ik heb de mogelijkheid om als een individu mijn mening te geven, maar hij is klaarblijkelijk niet gewoon dat mensen zijn oordeel in vraag stellen. Mijn mening is niet persoonlijk tegen Max gericht, maar wel tegen de hele affaire.” zei Sir Jackie Stewart aan autosport.com.

De schit overweegt nu om een klacht in te dienen tegen de FIA-voorzitter: “Volgens mijn advocaten heb ik het recht een klacht in te dienen en dat is dus een optie die ik kan uitoefenen. Mijn advocaten hebben al contact opgenomen met Max Mosley.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner