Stoffel Vandoorne: “GP2-titel winnen is mijn doel, de F1 ook”

Stoffel Vandoorne heeft tijdens een interview met Sky Sports even stilgestaan bij zijn GP2-seizoen en zijn ambities voor de Formule 1.

Na zijn debuutseizoen vorig jaar in de GP2 opteerde men bij McLaren om Vandoorne nog een tweede seizoen in de GP2 te laten afwerken, de wachtkamer voor de Formule 1. Onze landgenoot doet het daarin bijzonder goed.

Na vier raceweekends heeft Vandoorne een voorsprong van 76 punten op zijn naaste concurrent Alexander Rossi. Vandoorne telt bijna twee keer zoveel punten als de Amerikaan.

“Het ziet er momenteel allemaal zeer goed uit. Ik heb een grote voorsprong in het kampioenschap, wat erg positief is. ik heb steeds gezegd dat ik dit kampioenschap wou domineren en ik denk dat ik dat tot dusver heb kunnen doen. Ik besef echter dat het kampioenschap nog erg lang is. We hebben nog maar vier raceweekends achter de rug en er zijn er nog zes of zeven te gaan. Er is dus nog een lange weg af te leggen,” zei Vandoorne tegenover Sky Sports.

Vandoorne wil uiteraard GP2-kampioen worden maar zijn ambities reiken uiteraard verder dan dat. Het uiteindelijk doel is natuurlijk een racezitje in de Formule 1.

“Het is uiteraard mijn doel om dit kampioenschap te winnen en het gaat momenteel erg goed. Uiteraard denk ik aan de Formule 1, dat is erg normaal in de fase waarin ik me nu bevind. Het is echter nog zeer vroeg. Ik moet me momenteel blijven focussen op de GP2. Vervolgens zien we wel dat de toekomst brengt,” aldus Vandoorne.

Wanneer men Vandoorne vraagt of McLaren al iets heeft laten doorschijnen over zijn mogelijke toekomst in de Formule 1, al dan niet bij McLaren of een ander F1-team, moet ook Vandoorne het antwoord schuldig blijven.

“Momenteel is het nog veel te vroeg. Ik ben regelmatig in gesprek met McLaren, met Ron Dennis en Eric Boullier. We bespreken dan allerlei zaken maar het is momenteel nog zeer vroeg en te vroeg om iets te weten over mijn toekomst,” besluit Vandoorne.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}