Stoffel Vandoorne heeft advies voor Mick Schumacher: “Daarover zal hij eens goed moeten nadenken”

Mercedes Formule E team
Mercedes Formule E team

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne, zelf voormalig reserverijder bij Mercedes en regerend Formule E-kampioen, beseft naar eigen zeggen maar al te goed in welke situatie Mick Schumacher zich momenteel bevindt. Vandoorne heeft dan ook advies voor Schumacher.

Na twee seizoenen bij het Haas F1 team werd Mick Schumacher bij het Amerikaanse team vervangen door Nico Hulkenberg. Schumacher slaagde er niet in om bij een ander team een racezitje te veroveren maar werd door Mercedes opgevist. Bij Mercedes zal Mick Schumacher reserverijder zijn, een rol die eerder ook al onze landgenoot Stoffel Vandoorne bekleedde. Vandoorne beseft dan ook in wat voor moeilijke situatie Mick Schumacher zich bevindt.

“We bevinden ons allemaal op onze eigen carrièrepaden, dat pakt voor iedereen anders uit,” aldus Vandoorne tijdens een interview met ‘Mirror Sport’ over de situatie waarin Mick Schumacher zich bevindt. “Uiteindelijk is het aan Mick om te beslissen wat hij echt wil doen en op welk vlak hij inspanningen wil doen.”

“Voor mij was het een redelijk eenvoudige beslissing om naar de Formule E te gaan. Sinds ik daaraan deelneem heb ik me volledig op dat kampioenschap gefocust en probeer ik daarin mijn uiterste best te doen. Enkele jaren verder heeft dat geloond. Ik heb het kampioenschap gewonnen en hopelijk win ik ook in de toekomst nog enkele keren.”

Volgens Stoffel Vandoorne moet Mick Schumacher dus goed nadenken wat hij in de toekomst wil bereiken en zich daar volledig op focussen. Enkel zo kan Mick Schumacher eventueel terugkeren naar de F1 en anders succesvol zijn in een andere klasse van de autosport.

Vandoorne zelf droomt alvast niet meer van een terugkeer naar de Formule 1, al blijft hij als reserverijder bij Aston Martin dus wel opnieuw verbonden aan de sport.

“Om eerlijk te zijn weet ik het niet. Het zit althans niet in mijn achterhoofd,” aldus Vandoorne wanneer hem gevraagd wordt of hij nog aan een F1-terugkeer denkt. “Mijn focus ligt op de Formule E, dat is waarin ik momenteel aan het racen ben. Het enige dat ik kan doen is zo snel mogelijk rijden en zo goed mogelijk presteren. Vervolgens zien we wel wat er gebeurt.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print