Stoffel Vandoorne: “McLaren is een topteam, maar jammer genoeg niet toen ik er racete”

Aan het einde van het jaar blikt ook Stoffel Vandoorne terug op het opmerkelijke jaar 2020. Ook voor Vandoorne is het een jaar met gemengde gevoelens geworden.


Vandoorne slaagde er dit jaar in om tijdens de laatste race van het Formule E-seizoen in Berlijn zijn eerste overwinning te behalen. Als bonus kwam daar nog eens bovenop dat hij daarmee ook tweede in het Formule E-kampioenschap eindigde.

Voor onze landgenoot een mooi slot van het Formule E-seizoen, al blijft er uiteraard ook nog steeds een wrange nasmaak over de gemiste kans in de Formule 1.

Vandoorne reed in 2017 en 2018 voor het McLaren F1 team, een topteam dat er op dat moment geen was. Uitgerekend wanneer Vandoorne voor McLaren reed beleefde het Britse sportwagenmerk zijn slechtste periode ooit in de sport.

“Het team moest een crisis bezweren”, getuigt Vandoorne in de podcast ‘Thuismatch’ van ‘Sporza’. “De switch van de Honda- naar de Renaultmotor kostte handenvol geld en leverde niet meteen op. En het management stond niet op punt.”

“Als je zulke zaken niet onder controle hebt, verdwijn je hopeloos. Met een slechte auto hol je voortdurend achter de feiten aan.”

Eind 2018 verdween Vandoorne samen met teamgenoot Fernando Alonso uit de Formule 1. Alonso zal komend seizoen na twee jaar afwezigheid echter terugkeren naar de Formule 1 en dan stelt zich uiteraard ook de vraag of Vandoorne zelf graag een F1-comeback zou maken.

“Niet meteen. Dat zou me te veel energie kosten”, is het antwoord op die vraag bij ‘Sporza’. “Ik krijg nu een hele mooie kans van Mercedes in de Formule E en die wil ik met beide handen grijpen.”

“Natuurlijk zal ik altijd met het gevoel blijven zitten: “Wat als ik in een competitievere Formule 1-auto had gezeten?” Dan had ik andere dingen kunnen tonen.”

Tegelijkertijd is er bij Vandoorne echter ook het besef dat hij het tot de Formule 1 heeft geschopt zonder vele miljoenen euro’s te moeten investeren of mee te brengen.

“Ik besef dat ik iets unieks meegemaakt heb, zeker als jonge rijder zonder een zak geld. McLaren is een topteam, maar jammer genoeg niet toen ik er racete.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022