Sutil denkt de top tien te kunnen bereiken

Adrian Sutil denkt dat de samenwerking tussen Force India en McLaren Mercedes ervoor zal zorgen dat hij in 2009 de top tien kan bereiken. De Duitse rijder verwacht goede assistentie van Mercedes en zegt dat hij in 2008 zelf ook veel heeft kunnen bijleren. Volgens Sutil heeft teammaat Giancarlo Fisichella hem in de goede richting geholpen en moch hij eveneens over diens data beschikken.

Over het nieuwe reglement kan Sutil nog niet veel zeggen, het wordt ook voor hem afwachten tot de start van het seizoen. Sutil is wel van mening dat het KERS-systeem erg handig is maar dat hij zijn rijstijl heeft moeten aanpassen. Ook de bredere voorvleugel en de slicks waren een hele aanpassing voor Sutil.

"Ik verwacht in 2009 de top tien van de rijders te bereiken en vooral de assistentie van Mercedes zal ons daarmee enorm gaan helpen. Ik heb nu al wat meer ervaring en dat is vooral te danken aan mijn teammaat Giancarlo. Hij liet me over zijn data beschikken en dat stelde ik zeer op prijs. Mijn rijstijl heb ik wel wat moeten aanpassen want het nieuwe reglement veranderde het gedrag van de wagen. Het nieuwe recovery system is zeer handig maar wel redelijk zwaar dus het rijden zal ook daardoor anders worden. In 2009 zullen ook de slicks en de voorvleugel een hele aanpassing zijn", zo vertelde Sutil.